Hydraulische producten & systemen voor machinebouw

In de machinebouw wordt bij uitstek gebruik gemaakt van hydraulische toepassingen, voor het optillen, verplaatsen, bevestigen, persen, vormen en voor andere bewerkingen van onderdelen en (half)fabrikaten. De hydraulische toepassingen bewerkstelligen efficiënte bedrijfsprocessen in deze industrie.

Toepassingen

 • Levering en productie van hydraulische producten voor machinebouw
  Wij leveren hydraulisch aangedreven pompen, cilinders, lieren en andere hydraulische producten voor toepassingen in de machinebouw. Ook voor maatwerk hydraulische producten bent u bij Hydropower Hydraulics aan het juiste adres.
 • Engineering en productie hydraulische systemen voor machinebouw
  De engineers van Hydropower Hydraulics hebben ruime kennis en ervaring in het ontwerpen en ontwikkelen van turn key custom made hydraulische systemen voor de machinebouw. Voor nagenoeg elke specifieke toepassing ontwerpen en ontwikkelen zij conform uw specificaties het beste hydraulische systeem.
 • Service: onderhoud, reparatie en revisie
  Onderhoud aan uw hydraulische systemen is van essentieel belang voor de bestendigheid en de continuïteit van uw processen. Hydropower Hydraulics staat voor u klaar voor alle installatie- en onderhoudswerkzaamheden, reparaties en revisies van uw hydraulische systemen.
 • Business cases hydraulische systemen machinebouw
  Bij business cases tonen wij u enkele van onze maatwerk hydraulische oplossingen voor de machinebouw.

Business Cases Machinebouw

Kantelmechanisme windturbine

De fabricage van windturbines gaat met specifieke uitdagingen gepaard. Hydropower Hydraulics levert geregeld oplossingen voor deze uitdagingen. Zo leverden wij een kantelmechanisme om tandwielkasten (met een gewicht van meer dan 40 ton) te tillen en te kantelen.

Ride simulator

We ontwikkelden een machine om dynamisch kunststof te testen op de mate van slijtage en vervorming bij verschillende krachten en snelheden. Deze testen worden uitgevoerd door middel van beweging- en versnellingssimulatie.

Hydraulische testopstelling voor het testen op materiaalmoeheid en -vervorming

Deze machine is ontwikkeld voor het testen van kunststof materiaal op hun wrijvingskracht bij verschillende krachten en snelheden, om op deze manier het functioneren, de slijtage en de vervorming van de materialen vast te stellen d.m.v. bewegingssimulatie.

Mobile machine voor bodemwarmtewisselaar

Hydropower Hydraulics ontwikkelde een compacte hydraulische installatie voor de installatie van bodemwarmtewisselaars. De installatie is volledig radiografisch bestuurbaar, milieuvriendelijk door de gesloten bouwwijze (olie lekkages zijn uitgesloten en het geluidsniveau blijft laag) en meerdere functies zijn gelijktijdig bedienbaar.

Betonbandenmachine

Voor de productie van stoepbanden is een machine aangepast om de productiesnelheid significant te verhogen.

Start typing and press Enter to search