Hydraulische producten & systemen voor bagger / dredging

Hydraulische toepassingen zijn onmisbaar in krachtige systemen, zoals die in de baggervaart / dredging worden gebruikt. Hydropower Hydraulics is specialist in engineering, productie en installatie van hydraulische systemen voor de baggervaart. Wij leveren hierbij zowel high quality standaard hydraulische producten als volledig maatwerk in hydraulische oplossingen. Afnemers in geheel Europa gebruiken onze hydraulische producten en hydraulische systemen voor bagger / dredging.

Toepassing

 • Levering en productie van hydraulische producten voor bagger / dredging
  Hydropower Hydraulics is uw partner voor levering van onder meer pompen, cilinders, aandrijvingen en andere hydraulische producten voor bagger / dredging. Ook voor maatwerk in hydraulische producten en hydraulische systemen bent u bij Hydropower Hydraulics aan het juiste adres.
 • Engineering en productie hydraulische systemen voor bagger / dredging
  Ontwikkeling en productie van hydraulische oplossingen op klantwens is een specialiteit van Hydropower Hydraulics. Onze engineers beschikken over ruime kennis en ervaring om steeds het beste hydraulische systeem voor uw specifieke toepassing te ontwikkelen.
 • Service: onderhoud, reparatie en revisie
  Onderhoud aan uw hydraulische producten en systemen is van essentieel belang voor de bestendigheid en de continuïteit van uw processen. Hydropower Hydraulics staat voor u klaar voor alle installatie- en onderhoudswerkzaamheden, reparaties en revisies van uw hydraulische producten en systemen.
 • Business cases hydraulische systemen baggervaart
  Bij business cases tonen wij u enkele van onze maatwerk hydraulische oplossingen voor de baggervaart.

Business Cases Bagger industrie

Spudpaalsysteem

Een spudpaalsysteem is een hydraulisch systeem voor toepassing op een (bagger)boot. Een spudpaal is een verticale buizenconstructie (eenvoudig gezegd: een paal in een koker), die met een lier naar beneden en naar boven bewogen kan worden. Hierdoor zakt de paal in een paar seconden naar de bodem en kan hij ook weer in enkele seconden omhoog bewogen worden.

Kleishredder

Op klantvraag (het verplaatsen van klei over relatief kleine afstanden) ontwierpen onze engineers een hydraulische installatie die klei vanuit grote brokken verkleint tot gruis. Het gruis valt in een trechter en wordt vermengd met water. Vervolgens kan de klei / het grijs via een drukleiding over meerdere kilometers worden verpompt. Deze hydraulische installatie bestaat uit 2 x 6 walsen die voorzien zijn van draaischijven. De draaischijven worden voorzien van uitsteeksels die de vergruizing bevorderen. De motoren dienen onafhankelijk van de belasting een constant maar regelbaar toerental te draaien. Om het systeem te voeden is een uitwisselbaar powerpack voorzien.

Cutteraandrijving

Onze engineers ontwikkelden een hydraulisch systeem voor de aandrijving van de snijkop en verhaallieren van een cutterzuiger. De besturing van de verhaallieren worden automatisch bediend, waarbij de stuurboord voorlier trekken met een gewenste snelheid de bakboord voorlier laat vieren met een instelbare contante kracht.

Liersysteem baggerponton

Een klant vroeg om een hydraulisch systeem om een baggerponton via vier ankerlieren in het water te verplaatsen, over een lengte van circa 1 km. Onze engineers ontwikkelden een hydraulisch systeem waarbij de voorlieren met een ingestelde snelheid trekkende twee achterste lieren laten vieren met een instelbare constante kracht. In dit hydraulisch systeem is een vaste bediening en een radiografische bediening geïnstalleerd.

Start typing and press Enter to search